„Averea bisericii”


Acesta era  titlul emisiunii de la TVR denumita ” cu ochii-n4atru”. Superba emisiunea inca de la inceputurile ei.

Si cum stiti voi ca am boala pe popii astia escroci, mare majoritate din ei. Cei de la emisiune au dezvaluit „gandirea” Bisericii Ortodoxe din Romanica noastra si ce fac „scumpii” „parinti”  ca sa creasca cota de profit.

M-a frapat afirmatia unui….. popa cred ca era ( am auzit emisiunea, ca am facut ceva de urmeaza in urmatorul articol) care zicea ca : ” este normal ca statul sa sprijine cat mai mult Biserica. este de datoria lui.” apoi a mai zis ceva de genu ca omul bisericii are un rang net superior de oricare alt muritor.( ete na! n-o fi ca si Dumnezeu…nuuuu… rectific, ca un Arhanghel de al lui Dumnezeu). Statul cotizeaza cu 65% din salariul unui popa si 80% daca e intr-o zona defavorizata (daca nea popa chiar merita, adica nu face magarii, sunt de acord)

Un copilas a lasat un mesaj pe pagina emisiunii in care zicea:

Sa va fie rusine ba IDIOTILOR care sunteti /Cu ce dovada si dc si de a-cui relige sunteti de partea sau secte? /ROMANIA a fost o tara 100% cand va ORTODOXA ,si e normal sa aiba atata avere . Nu-i asa ? Si Ortodoxia Romana nu obliga pe om sa deie bani la Manastiri etc. ,nu-i asa ?Orice om da si cum poate bani cat vrea . Sa va fie rusine voua .Si sa ia aminte ca Ortodoxia ajuta si va ajuta oamnei saraci , copii ai strazi ,etc. Da . La care nu aveti dreptul de ajudeca Ortodoxia Romana !!!

confrom spuselor lui de copil trecut ca si gasca prin apa cum a trecut el prin scoala (a se vedea limbajul si gramatica), eu ca si crestin trebe sa dau bani la popa si ca e normal sa fac asta. Tantalaul nu sesizeaza ca trebuie sa dezobisnuiesti pe popa sa mai primeasca. Am fost invatati de mici ca la popa trebuie sa ii dai ceva ( de un suc = o liturghie), sa ii pupi mana si sa te inchini in fata lui (ce zicea una dintre cele 10 porunci ????sa nu te inchini unui chip cioplit. nu se referea la statui, icoane si alte dinastea. nu o luati mo-ta-mo!)

Dar deh… cand neuronii din capsuorul multora incep sa dea de asemenea „blesfamii” asupra a ceea ce stiu ei, dau in spasme si mi-e ca se sinucid ca un emo singuratic.

E greu sa te lupti cu gandirea muuult invechita a romansilor ce cred ca popa vindeca tot si care pupa toate icoanele care le stau in cale.

Ca sa nu mai zic ca exista regula ca femeile sa poarte fuste si baticuri cand intra in Biserica, pentru ca (explicatie data de catre o maicutza mie) : „in fata icoanelor nu e frumos, trebuie sa fie smerenie si capul acoperit.” „daca au icoanele capul acoperit ,trebuie sa il am si eu??” ” da. cum sa nu?! asa este legea”. scuzati limbajul, dar  baga-mi-as ceva in legea aia.ce lege e aia?in biblie nu am gasit-o si acolo se spune ca e cuvantul lui Dumnezeu.

in fine….. va las sa va uitati la reportaj si vorbim cand doriti..

 

Anunțuri

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

4 gânduri despre „„Averea bisericii””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s