Adevarata data a Craciunului


 

Azi-noapte, pe langa visele mele aiurite obisnuite, am visat ca trebuie sa scriu despre un articol ce l-am citi cu ceva vreme in urma (multa vreme in urma) cum un grup de cercetatori au incercat sa vada cand a fost vazuta cu adevarat acea stea minunata :

LONDRA / 15:06, 9.12.2008 Astronomii australieni susţin că Iisus s-a născut în luna iunie, după ce au cartografiat apariţia “stelei de Crăciun”, despre care Biblia spune că i-a condus pe cei trei magi până în Betleem, la locul naşterii lui Cristos, informează telegraph.co.uk. Astronomii au descoperit că steaua care i-a condus pe cei trei magi până la locul naşterii lui Iisus a apărut deasupra Betleemului în urmă cu două milenii, pe data de 17 iunie, nu pe 25 decembrie. Cercetătorii susţin că “steaua de Crăciun” a fost, cel mai probabil, o aliniere spectaculoasă a planetelor Venus şi Jupiter, care s-au apropiat atât de mult, încât au început să strălucească împreună, dintr-o dată, “ca un singur far luminos”. Astronomul australian Dave Reneke a folosit un software complex pentru a cartografia poziţia exactă a tuturor corpurilor cereşti şi pentru a alcătui harta nocturnă a cerului, aşa cum a apărut ea în realitate, deasupra Pământului Sfânt, în urmă cu peste 2.000 de ani. Această analiză a relevat existenţa unui eveniment astronomic spectaculos, în jurul datei la care s-a născut Iisus. Reneke a spus că cei trei magi au interpretat, probabil, acest eveniment luminos de pe cer ca fiind semnalul pe care îl aşteptau. Astfel, ei au urmat calea indicată de această “stea”, către locul naşterii lui Iisus, la o iesle din Betleem, după cum a fost descrisă scena în Biblie. Studiile în general acceptate au plasat această naştere în intervalul cuprins între anii 3 î.Cr. şi 1 d.Cr. Folosind “Evanghelia după Matei” ca punct de referinţă, Reneke a determinat că acest eveniment planetar luminos s-a produs pe data de 17 iunie, în anul 2 î.Cr. Acelaşi astronom, care este, totodată, şi editorul revistei Sky and Space, a declarat: “Avem un software care poate să recreeze cu exactitate cerul nocturn, aşa cum era el în oricare noapte din secolele trecute”. “Venus şi Jupiter s-au apropiat foarte mult în anul 2 î.Cr. şi de pe Pământ păreau să fie o singură stea strălucitoare”, a explicat Reneke. “Noi nu susţinem că era chiar «steaua de Crăciun», dar mi se pare că este totuşi cea mai puternică explicaţie găsită până în prezent”, a adăugat astronomul australian. “Decembrie este o dată arbitrară, iar oamenii au acceptat-o ca atare, dar asta nu înseamnă că aşa s-a întâmplat în realitate”, a continuat Reneke. Astronomul australian a declarat că teoria lui nu reprezintă în niciun caz o încercare de defăimare a religiei, ci dimpotrivă, rezultatele sale vin în sprijinul religiei, din moment ce un corp strălucitor a luminat cerul deasupra Orientului exact în perioada descrisă de textele religioase. Teoriile anterioare au speculat ideea exploziei unei supernove sau trecerea unei comete. Reneke consideră că, prin micşorarea ariei de cercetare, tehnologia actuală a oferit cea mai convingătoare explicaţie de până acum.

In timp ce am cautat acest articol, am dat peste pagina… cred ca a Bisericii romane ce incerca sa desfiinteze acest articol pe razbointrucuvant.ro

„Dar, iată, pe această lume din ce în ce mai căzută ce se îndreaptă cu paşi tot mai grăbiţi în braţele lui Antihrist, se găsesc şi alt fel de „credincioşi”, închinători ai „sfintei ştiinţe”, care nu se pot opri de a huli în aceste perioade binecuvântate ale marilor posturi, cum ar fi cel de acum al Naşterii Domnului. Astfel, ei toarnă pe gâtul celor dispuşi să-i creadă, fel de fel de ipoteze „ştiinţifice”, pe care omul de azi, (ce parcă ar trebui să poarte permanent acea bulină roşie de avertizare „şubred (în credinţă), în permanent pericol de prăbuşire”), cum ar fi cea a „desoperirii” adevăratei date a Naşterii Domnului, care după ei nu ar fi câtuşi de puţin cea bisericească, 25 decembrie, dată mărturisită de întreaga creştinătate cel puţin din veacul al V-lea încoace. Chiar şi astăzi, cei de pe aşa numitul „stil vechi” („iulian”, tradiţional) tot pe 25 decembrie sărbătoresc, data de 6 ianuarie este cea de pe noul calendar („gregorian”, modernist, civil)!”

„din păcate circulă în mediile noastre bisericeşti ideea că aceste date sunt pur şi simplu conveţionale fictive şi simbolice, şi au fost fixate mai târziu de către Biserică prin „creştinarea” unor sărbători păgâne care celebrau solstiţiile. Astfel Crăciunul ar fi fost aşezat lângă solstiţiul de iarnă pentru a simboliza creşterea Soarelui (Hristos) şi a zilelor, şi descreşterea Sfântului Ioan Botezătorul.”

Din pacate pentru aia cu „credinta adevarata” ce pupa icoanele de mama-mama si mana popii in speranta de a rezolva ceva sau de a isi arata „credinta”, ca sa nu mai zic ca fac exact ce zice popa, eu sunt de acord cu ultima treaba.  Sunt dovezi ca asa-zisi oameni ai „credintei intr-u Domnu” au modificat de la date pana la Biblia cunoscuta in prezent, altfel cum ar tine in frau „boborul”?? Daca ar fi lasat Biblia asa cum a fost initial, nu ar fi fost acele „crestinizari” cu forta,  crime in numele lui Dumnezeu si a dreptei credinte.

Ma enerveaza cand vad oamenii asa supusi unui popa ce face cine stie ce de la a isi bate preoteasa pana la trafic de arme si droguri.

Sunt putini acei preoti cu acel adevarat har si asta am mai zis-o.

Nu zic ca nu cred in Dumnezeu, cred in acea fiinta superioara  sau mai bine zis entitate suprema, cred in spirite si suflete, in acei ingeri pazitori, dar nu cred ca ar trebui sa ma inchin si sa pup mana unui popa de parca ar fi cine stie ce, sa ascult slujbe in care sa mi se zica sa imi fie frica de Dumnezeu si ca „Dumnezeu te pedepseste ca nu asculti de invataturile lui” , invataturi ce marea majoritate sunt  si au fost manipulate pentru a servi Bisericii.

Asa ca nu m-ar mira ca data sa fie cea a cercetatorilor si nu asta de acum. Nu m-ar mira daca vorbele Sfantului Ioan sa nu fie manipulate si intoarse…. sincer.. nu m-ar mira nimic.

„crede si nu cerceta” o expresie  de la cei cu „sfanta si dreapta credinta”. Daca noi ca oameni am papat din pomul cunoasterii, asta presupune sa facem orice ca sa cunoastem cat mai multe, sa cercetam si sa descoperim…. aiurea, nu?? stiu!

Dar asa scot banutzi de la popor.. miliarde de euro pt care nu platesc taxe… si nu ajuta preoti ce fac bine cum este cel de la Valeni de Munte ce are grija de 200 de copiii saraci  si a carui parte din  adapostul creat de el cu ajutorul donatiilor si nu cu ajutor din partea Arhipiscopiei, a ars recent.

Va recomand sa va interesati si de celelalte religii si o sa vedeti ceea ce numim noi :” un sambure de adevar” in toate.. un lucru comun sau poate mai multe.  Va las sa descoperiti.

” cercetati si credeti”

 

 

 

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s