CARAGIALE nemuritor


 

Multi dintre voi ati citit operele marelui om de literatura CARAGIALE. Care nu a citit, sa puna mana pe o carte!!

Caragiale este nemuritor din mai multe puncte de vedere.

Scrierile lui sunt mai actuale ca oricand, desi au trecut peste 100 si ceva de ani de cand maestrul a inceput sa scrie minunatele sale opere ce si astazi sunt in vigoare.

Mai cu „o scrisoare pierduta” se mai face politica, „Domnul Goe” este omniprezent si nu numai aceste opere ci toate oprele sale chiar si personajele din ele fac „deliciul” nostru in fiecare zi la mass-media si in realitatea ce ne inconjoara.

In momentele mele din ani de scoala cand am fost atenta la ora de limba si literatura romana, profa mea de gimanziu povestea ca domnul Caragiale era de fapt un barbat foarte serios cel il mai tragea de manecuta pe Eminescu si mai glumea cu Creanga,de fapt, el a fost cel ce ia facut pe cei doi cunoscuti si ia indemnat mereu sa scrie. Datorita lui avem o parte buna din ceea ce avem azi atat in literatura cat si in celelalte domenii.

AL PIRU, un mare critic  literar zice in „istoria literaturii romane” urmatoarele despre Caragiale : „Caragiale este in literatura romana, in primul rand un autor clasic, nu numai ca reprezinta o permanenta si se studiaza in clasa, ci pentru ca e un moralist, un observator al umanitatii pe latura morala si un caraterolog. Moliere al nostru. Dramaturgul e un umorist. Nu isi ura eroii, cum a marturisit catre cineva afectand, nu voia sa-i moralizeze si sa-i indrepte, ii ironiza ingrosandu-le trasaturile spre a provoca hazul.”

Intotdeauna mi l-am imaginat pe Caragiale un OM drept ce emana autoritate, seriozitate, cu care nu puteai sa glumesti. O masca ce il ajuta in observarile lui de-a lungul timpului si nu reprezenta un pericol pentru cei ce erau observati.

 

Mi-e dor de Caragiale… si de Vlad Tepes (cunoscatorii stiu de ce)…

 

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

Un gând despre „CARAGIALE nemuritor”

  1. Salutari din patria si Republica lu’ nea Iancu. Multe se pot spune despre Caragiale, dar faptul ca operele lui sunt actuale, nu poate sa conteste nimeni. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s