Cei 7 ani de acasa


 

Observ cu parere de rau ca acest concept incepe sa dispara.

Ieri o „mandra” floare a generatiilor viitoare imi cerea cumva pe un ton de ordin la unul din articolele mele despre android  : „cum pot decoda un vodafone 858?? IMEI 357147040129106 trimitemi si mie codu si explica cum sa fac/ lasami si mie un id ca sa te intreb mai multe despre vodafone 858”

Raspunsul meu a fost : „Draga irina, in primul rand,cand doresti ceva de la cineva se zice :”te rog frumos “.nimeni nu accepta ordine.cat despre ce vrei tu, ti se pare ca acest blog ar furniza acest tip de informatii sau ca domeniul blogului este de IT sau legat de android??? Du-te la o firma specializata sau un service vodafone.si nu uita de cei 7ani de acasa.”

Simplele cuvinte de „te rog” , ” va rog frumos” sau „multumesc” se pare ca au devenit extrem de grele, complicate si prea lipsite din vocabularul tinerilor din ziua de azi si nu numai.

Este incredibil de greu sa zambesti macar unui client sau sa ii razpunzi la telefon macar cu o voce placuta, nu ca o fiinta lipsita de respect si plina de plictiseala . Este greu sa adresezi o vorba buna sau o rugaminte, ca sa nu mai zic de respectul pt ceilalti de langa tine si aici ma refer la toti oamenii de toate varstele, de la batrani pana la copii. Am vazut si batranei „sclerozati” ce tipa ca nu le dai locul si asa mai departe, dar si tineri nepasatori.

Si acum un lucru pentru cultura voastra generala: un „te rog” sau „va rog” , un zambet si un „multumesc” inmoaie si cea mai al draq functionara, te ajuta sa iti rezolvi problema, ii inseniezi ziua si in acelasi timp iti inseninezi ziua. Cu aceste cuvinte si cu minim un zambet, cu o vorba buna sau o glumita cuminte deschizi multe usi si multe inimi. Tu ca om te vei simti mai bine. Nu te injosesti doar ca rogi pe cineva ceva (asa cum gandea fostul meu bucurestean) sau te umilesti… nici vorba de asa ceva.

Asa ca va propun ceva, un fel de provocare : sa ziceti „te rog” in toate formele lui si „multumesc” macar de 3 ori pe zi. Puteti??? Sau e prea greu pt voi?

 

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

2 gânduri despre „Cei 7 ani de acasa”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s