100


 

Azi s-au facut 100 de ani de la primul examen pt permisul de conducere a autovehiculelor. Aceasta informatie am auzit-o la europa fm in timp ce mergeam de la munca spre gara :

Astăzi, pentru prima dată în istorie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor va serba „Ziua permisului de conducere românesc”.

Primele cursuri de pregătire a celor care doreau permis de conducere au fost deschise abia în ianuarie 1911. Examenul consta într-o probă de viteză pe şosea şi o probă de frânare instantanee, în momentul în care examinatorul arunca în fata automobilului aflat in plina viteză, un sac umplut cu paie. Cei care erau prinşi beţi la volan erau arestaţi pe loc, scrie newsbv.ro.

Acum, cei care vor să obţină permisul de conducere dau proba teoretică pe touchscreen, iar, autorităţile vor ca proba practică să fie monitorizată video, pentru a evita unele suspiciuni, scrie newsbv.ro. O altă regulă de acum 100 de ani ar fi extreme de utilă şi astăzi.

La ora actuală există în judeţul Braşov 224.572 de deţinători de permise de conducere, parcul auto numără 179.032 de autovehicule din care 133.452 sunt înregistrate pe persoane fizice.”

sursa : Adevarul

100 de ani… si din ce in ce  mai multi idioti cu permis cumparat si rascumparat in timp ce ei nu stiu sa scrie corect in limba romana, cum e exemplul de mai jos, gasit astazi de mine in brasov, in zona garii

 

De ar exista bun simt si calm, ar fi mult mai bine…. de la toti participantii la trafic : pietoni, biciclisti, motocilisti, soferi si pasageri… iata o poza veche de o saptamana jumate cu pensionarii ce striga in gura mare ca nu-s respectati de tineret, cum se inghesuie la autobuz..

Si aici era putini.

E o diferenta mare de cei de acum 100 de ani si cei de acum… pe atunci erau manierati si se respectau reciproc, chiar daca nu aveau conditiile de trai foarte bune, acum…. am „castigat” conditii mai bune, o viata mai usoara, dar ne-am pierdut educatia, respectul reciproc si bunul simt…

 

Gata… ma bag la somn….

Somn dulce copilasi..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

2 gânduri despre „100”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s