studiu asupra femeii moderne – part 1


Si uite ca am primit primul subiect.. sa zic despre femeia moderna si intelegerea ei.Acest lucru este destul de greu, pana si nenea Freud a zis ”

Concluzia: Marea intrebare la care nu am fost capabil sa raspund este:
„Ce vrea femeia?” „

Ca sa intelegem femeia moderna, trebuie sa o cunoastem pe cea din trecut, pe cea din istorie.

Sa incepem de la Adam si Eva? Eva a avut curajul sa ia din pomul cunoasterii si a recunoscut, nea Adam a dat repede vina pe Eva ca ea la pus sa muste din mar, cand de fapt a fost alegerea lui.

De-a lungul istorie, femeia ne este prezentata ca umbra barbatului, ca sclava lui. Arheologi si nu numai, au demonstrat, intr-un studiu al femeii din vechile timpuri, ca oasele femeilor erau mult mai tocite la incheieturi, mai ales la maini si genunghi, ea facand totul prin coliba, iar nea asta de barbat-su… il durea in varful parului de piept. Documentare despre acest subiect sunt facute atat de cei de la national geographic cat si de cei de la discovery, asa ca va puteti uita la ele .

Totusi, femeia se ridica de la nivelul la care a fost pusa de barbati si ajunge una din cele mai inalti preoti, regina, conducatoare (atat vizibila cat si din umbra) de imperiu… sper ca v-ati dat seama despre cine vorbesc asa in mare, daca nu,va zic  ca  printre cei mai mari preoti egipteni era o femeie, Cleopatra a condus un imperiu, de fapt, cam 2 daca pui  la socoteala si pe cel roman pt catva timp. In imperiul Roman, femeile dictau din umbra, inoculandu-le barbatiilor ideiile lor. Apoi, orgoliul masculin s-a trezit la viata… si iar femeia a fost adusa iar in umbra barbatului, oamenii crescand cu educatia ca femeia trebuie sa taca, sa rabde, sa aiba grija de barbat si copii si sa nu primeasca educatie pentru a nu ajunge iara stapana barbatului, ca asa se considera pe atunci.

Dar totusi, femeia a reusit inca odata sa isi spuna cuvantul sa se impuna, si-a castigat dreptul la educatie, apoi la vot si asa mai departe.

Femeile, prin natura lor sunt fiinte puternice atat fizic cat si psihologic, iar asta sperie specimenul masculin, pt ca este conceptia asta ca femeia trebuie protejata pt ca este slaba, ceea ce este gresit.

Ganditi-va ca atunci, cand voi baietii primiti o lovitura zdrava la co*te.. spuneti ca va doare de va vine sa le luati si sa le aruncati, luati acea durere si ganditi ca o femeie o are lunar timp de la cateva ore pana la cateva zile plus dureri de spate, sani si picioare, asta asa in mare. Nasterea presupune o durere pe cm patrat de 10-12 ori mai mare decat poate suporta un om antrenat in technica torturii. Ca sa nu zic, ca din punct de vedere al puterii psihologice, o femeie poate rabda mai multe jigniri, umilinte , etc, decat un barbat, dar si poate manipula mai bine decat un barbat.

Femeile sunt tari, dar sunt sensibile. Da, ele trebuie protejate, iubite si alintate,respectate si facute fericite. De ce?Pentru ca daca nu ar fi ele, voi nu ati mai fi si nu ma refer la aducerea pe lume, dar si cresterea de care ati beneficiat si a sacrificiilor  lor precum si a tatilor, a acelora care merita a fi numiti tati.

Da…stiu…subiectiva. Imi respect si iubesc despus de mult mama, mai ales dupa ce a plecat pt ca mi-am dat seama de cate a facut si face pt mine si mai ales sunt o feminista convinsa. Asa ca Radule, ai cam nimerit prost subiectul pt ca sunt tare subectiva asupra lui.

urmeaza partea a2a…. pana atunci……

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

Un gând despre „studiu asupra femeii moderne – part 1”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s