tacereadinochi.ro


 

Sigur stiti melodia celor de la TAXI – Tacerea din ochi.

Unele evenimente noi din viata celor de pe langa mine, ma fac sa reiau o discutie veche : abuzul psihic ( emotional).

Pe intelesul tuturor, o sa repet rezumatul rezumatului ce este elementar,  din al meu punct de vedere stiut.

– abuzul psihic poate fi intalnit la orice varsta de la 0-111 ani

– abuzul psihic este pana si acel „prostule” ce ne scapa printre dinti, chiar si acea „gluma nevinovata ” repetata de mii de ori unui copil,

– abuzul psihic este si acea molestare verbala. Pentru cei ce nu stiau, molestarea este definita ca : „MOLESTÁ, molestez, vb. I. Tranz. (Livr.) A brutaliza, a maltrata. ♦ A provoca neplăceri, a șicana, a necăji, a sâcâi. – Din lat.molestare, fr. molester, germ. molestieren.  MOLESTÁ vb. tr. 1. a brutaliza, a lovi. 2. a necăji; a vexa, a jigni.”

– urmarile unei jigniri, unei glume proaste poate fi mult mai grave decat va puteti inchipui, chiar daca pe dinafara persoana nu schitiaza nici un zambet. Trebuie sa fiti constienti ca printre noi exista multi oameni, poate chiar mai multi decat va puteti inchipui, ce sunt extrem de sensibili, chiar daca nu zic nimic, ce chiar zambesc si accepta anumite glume proaste, jigniri si asa mai departe.

Acest gen de oameni si-au creat masti.Masti ce ii protejeaza de lumea cruda exterioara ce la cel mai mic semn de slabiciune, musca si mai tare. Oricum am intoarce problema pe toate partile, concluzia este aceiasi : oamenii sunt rai. Sunt cele mai rele fiinte de pe planeta asta mica si vai de capul ei ce ne suporta cu greu.

Daca va uitati, singurii care-s molesteaza semenii sunt oamenii.

Oamenii sunt atat de inselatori, meschini si urati pe interior incat de multe ori imi doresc sa fiu un gandac, pt ca si ala are mai multa sinceritate si frumusete interioara decat un om.

Revenind la subiect.

Oamenii ce savarsesc astfel de abuzuri sunt si buni cunoscatori ai psihologiei umane, chiar daca nu au scoala in acest sens sau cunostiinte. Este vorba de simtul observatiei. Stiu cum sa ia un om, sa il intoarca impotriva familiei, prietenilor etc si sa creada ca este protejat, iubit de ei. Pe undeva sunt de admirat pentru capacitatea lor de a manipula psihologic.

Persoanele care le cad in plasa sunt de cele mai multe ori persoane ce tanjesc dupa dragoste, protectie, un anumit tip de oameni, de atmosfera familiala sau dupa ceva ce au pierdut. Persoanele care sunt fini observatori a acestor lucruri, pot intra pe sub pielea persoanelor respective foarte usor. Bineinteles ca depinde si de oameni la oameni, dar aici discutam de acei escroci sentimentali, de abuzatori.

Va rog sa cititi povestile de pe tacereadinochi.ro si actionati pentru binele vostru in primul rand.

 

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s