Satul romanesc moare


In ultimul timp am fost destul de des prin scumpa mea Moldova si in prezent sunt in mediul rural unde am constatat ca nu mai exista tineri cu varste intre 25-35 ani. Fie sunt plecati prin tari straine pentru a isi face un rost,fie in orasele mari. Vad batrani tristi cu nepoti sau fara, dar tristetea e la fel. Satul a inceput sa moara. In sat gasesti cu privirea doar, cel putin 5 case parasite. Si te doare inima.
Le dai dreptate si celor care pleaca. Ce sa faci acolo?cum sa iti castigi traiul?cum sa iti permiti sa cresti un copil?si alte intrebari ce sunt adesea in mintea noastra. Cum sa te descurci intr-un loc cu putine posibilitati? Optiuni si idei sunt mii pt a face satul romanesc profitabil atat pt oamenii sai cat si pt imaginea tarii,dar ai nevoie de o investitie initiala destul de mare pentru a reusi, investitie ce statul roman nu o realizeaza si nici nu ajuta pe cei dispusi sa faca schimbari benefice si de un real folos. Mai bine isi iau cei de la guvern banutii pt vile,piscine,vacante decat sa ii dea pt bunici si bunicute,pentru dezvoltarea satului romanesc,pt a ajuta tinerii cu idei marete si extrem de bune.
Dureros este ca noi i-am ales cu speranta ca ei vor face schimbari….da…le-au facut,dar nu in bine. Pacat…. avem o tara minunata…..

Reclame

Autor: aletzsa

nume de cod: ALETZSA nu pot spune multe despre je, dar pot spune ca multa lume zice ca nu-s normala. restul veti deduce din blogul sus numit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s