Bucuresti vs. Brasov


M-am angajat! Surprinzator…sau devine deja omniprezent in viata mea… Telekomul…numai ca acum sunt pe backoffice,ceea ce imi si doream.

Partea de training in ceea ce fac, a avut loc in Bucuresti…4 zile. Am putea spune un training introductiv. Dar cu ocazia asta am avut timp sa mai vad Bucurestiul.

Inevitabil am facut comparatii.

Ratb vs.Ratbv

La Ratb trebuie sa iti faci card. Nominal sau nenominal,dar il faci. Calatoria e intre 1.35 si 1.5 in functie de bus si unde te duci. In Bv iti poti lua card sau bilet.2 lei calatoria, numai pe drumul de Poiana e diferenta.

In Bucuresti trebuie sa te tii bine ca sunt plecari smuncite de ai ocazia sa te duci de-a rostogolul,asta daca nu te opreste unul ce sta pe mijlocul autobuzului si se mai uita si urat la tine ca ai avut tupeul sa il deranjezi. In Brasov, majoritatea soferilor pleaca usor si sunt foarte atenti,mai ales daca au calatori seniori (ma refer de la 70 de ani inspre 100) sau copii. Mai sunt si unele bus-uri ce au optiunea de a se lasa pe partea usilor astfel incat oamenii sa poata urca usor. Majoritatea brasovenilor isi cauta loc astfel incat sa mai incapa si altcineva pe langa ei in caz de aglomeratie. La bucuresteni,majoritatea se proptesc unde vor si nu se misca decat,eventual,la vreo frana brusca sau plecare a autobuzului. Nu lipsesc unele babute sa isi dea coate la urcare sau sa nu te lase sa cobori,ca vor ele sa urce.

In Bucuresti nu o sa vezi statii amenajate frumos si vizibil si nici orare,caci la aglomeratia care este,nu stii cum vin. Ai un un orar de informare pe site,doar de a iti da seama ca in principiu un bus trebuie sa vina din 10 in 10 min sau intervalul specific fiecarei curse,dar nu inseamna ca asta o sa se si intample.

Bucuresteni vs Brasoveni

Nu ascund ca imi e drag de brasoveni ca sunt calzi,zambareti si un pic moldoveni caci nu trece o zi sa nu aud macar o vorbulita moldoveneasca undeva,chiar daca s-au mai imputinat in ultimii ani. Dar respectul exista,bunul simt si un minim de educatie. Bine ,sunt si uscaturi.

Bucurestenii sunt niste omuleti stresati,inraiti si egocentristi. Partea buna e ca nici nu te observa si nu comenteaza de cum arati si te imbraci, asa cum am intalnit prin alte parti.

Si de final, va zic ce mi-a povestit a mea mamica impresia ei avuta cand a ajuns din Bucuresti in Brasov pe la a doua jumatate a anilor ’80. Un soc mai bine zis : lumea statea la coada la autobuz, se dadeau bilete in fata din mana-n mana pt a fi validate si date inapoi. Se astepta sa se coboare,apoi lumea urca(lucru valabil si azi).

Chiar daca Bucurestiul are mai multe oportunitati,de la angajare pana la divertisment, tot Brasovul e preferatul meu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s